Ο Κωνσταντίνος Ζώτος είναι Ουρολόγος-Ανδρολόγος Χειρουργός.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κοζάνη, στον 2ο όροφο οικοδομής στη γωνία των οδών Ιωάννη Τράντα και Στοάς.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας και επιστημονικός συνεργάτης έρευνας της Ουρολογικής Κλινικής του Περιφεριακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Π.Π.Γ.Ν.Ι.).

Απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωάννινων.

Εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1999 και λήψη του πτυχίου της Ιατρικής το 2005 με βαθμό “λίαν καλώς”. Μέλος της Επιστημονικής Εταιρίας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.ΕΦ.Ι.Ε) με ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στη συμμετοχή( ως ομιλητής) και διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, αλλά και προγραμμάτων επείγουσας ιατρικής, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στελέχωσης κέντρων υγείας της ηπειρωτικής Ελλάδας( περιφέρεια Ηπείρου) και ακριτικών νησιών με φοιτητές Ιατρικής, στοχεύοντας στην απόκτηση κλινικών εμπειριών.

Τον Φεβρουάριο του 2006 παρουσιάζεται στο 311 Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικών (Κ.Ε.ΥΓ.) Αρτας και κατά τη στρατιωτική του θητεία υπηρετεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής (Τ.Ε.) Λέρου και στο 217 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙ.Χ.Ν.Ε.) Ιωαννίνων, όπου και ολοκληρώνει τη θητεία του τον Φεβρουάριο του 2007.

Τον Ιούνιο του 2007 αρχίζει την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική στο Περιφεριακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Π.Γ.Ν.Ι.), την οποία και ολοκληρώνει τον Ιούνιο του 2008. Τους δώδεκα αυτούς μήνες εκπαιδεύεται και λαμβάνει μέρος σε πλήθος επεμβάσεων Γενικής Χειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής, ενώ παρακολουθεί συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια κυρίως προσανατολισμένα στην Προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Ασκεί εκπαιδευτικό έργο σε τελειόφοιτους φοιτητές και νεαρότερους ειδικευόμενους. Παίρνει μέρος και ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα ATLS(Advanced Trauma Life Support ) για την πρώϊμη αντιμετώπιση του πολυτραυματία, αριστεύοντας στις τελικές εξετάσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 αρχίζει την ειδίκευσή του στην Ουρολογία στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο (Γ.Ν.Ν.) Εδέσσης, όπου και παραμένει μέχρι και το Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Συνεχίζει την ειδικότητά του στο Περιφεριακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Π.Γ.Ν.Ι.), μέχρι και την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας τον Οκτώβρη του 2012, μετά από εξετάσεις στις οποίες αρίστευσε. Ασκείται από ένα εξάμηνο στις ειδικότητες της Πλαστικής Χειρουργικής και της Γυναικολογίας στις αντίστοιχες κλινικές του Περιφεριακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Π.Π.Γ.Ν.Ι.). Τα έτη της ειδίκευσής του υπήρξαν ιδιαίτερα παραγωγικά, με καθημερινή κλινική και χειρουργική ενασχόλησή του( διαγνωστικά και θεραπευτικά) με όλο το φάσμα των Ουρολογικών και Ανδρολογικών προβλημάτων και νόσων, με εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, με δημοσιεύσεις σε έγκυρα Ουρολογικά περιοδικά, με συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια( courses) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παίρνει το πρώτο βραβείο, με την ερευνητική ομάδα της Ουρολογικής Κλινικής του Περιφεριακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Π.Π.Γ.Ν.Ι.), στο 21ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο το 2012για την εργασία με τίτλο ”Η θεραπεία με τους αντιοξειδωτικούς παράγοντες ενταραβόνη ή ταυρίνη βελτιώνει την ορχική βλάβη που προκαλείται από το Σακχαρώδη Διαβήτη”. Αποκτά μεγάλη εμπειρία στις ενδοσκοπικές τεχνικές( για διάγνωση και θεραπεία), στην εξωσωματική λιθοτριψία (ESWL), στον ουροδυναμικό έλεγχο, ενώ εκπαιδεύεται και στη μικροχειρουργική τεχνική, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την 37η εβδομάδα μικροχειρουργικής άσκησης της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής Ιωαννίνων τον Μάιο του 2011.Παρακολουθεί και ολοκληρώνει με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΑΠΘ, με τίτλο «κύκλος σεμιναρίων ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΕΞΟΛΟΓΙΑΣ» που έλαβε χώρα από τον Μάρτιο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015.

Τα κύρια πεδία ενασχόλησής του είναι πέρα από τη γενική ουρολογία, η Ουρολογική Ογκολογία, η Λιθίαση του Ουροποιητικού, η  Ανδρική Υπογονιμότητα, οι Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες του άνδρα και η Ακράτεια Ούρων. Μεγάλο του πιστεύω είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η "δια βίου" μάθηση, προσπαθώντας να παραμένει πάντοτε ενήμερος για τα νέα δεδομένα στην επιστήμη του και συνεπής στα κελεύσματα των καιρών του.